SKÖTSELRÅD

Keratin/Tejp löshår

SKÖTSELRÅD FÖR DITT LÖSHÅR 
På samma sätt som det finns olika typer av hårkvaliteter, så finns det olika rekommendationer för vård av löshår. Även om du använt löshår under lång tid, så är det därför viktigt att du läser igenom våra skötselråd. Det är inte säkert att just vårt löshår ska skötas på samma sätt som ett löshår av ett annat märke.

Löshår  är en naturlig produkt och behöver därför vårdas och underhållas för att helt komma till sin rätt. Eftersom löshår, till skillnad från vårt eget hår, inte får näring från roten, är det viktigt att underhålla det extra noga och tillföra extra mycket fuktutifrån.

För att ditt löshår ska hålla sig livfullt och fräscht så länge som möjligt rekommenderar vi att alla skötselråd följs. Observera att alla former av kemiska behandlingar sker på egen risk. Löshåret ska helst inte färgas, tonas eller pigmenteras och absolut inte blekas. Vi ersätter inte hår som utsatts för kemisk behandling.


UNDERHÅLL, STYLING & HÅRVÅRDSREKOMMENDATIONER
Vi kan endast garantera dig ett glänsande, silkeslent och lättskött hår om du följer våra rekommendationer. Använd de hårvårdsprodukter vi rekommenderar för vårt löshår, vänligen se våra Vårdpaket till löshår som finns i salongen. Tänk också på att ett komplett vårdpaket innehåller Schampo, Balsam, Hårinpackning, Serum och värmeskydd. Om vårdpaketen inte innehåller allt detta får du själv se till att komplettera din vård bland de produkter som rekommenderas.
Den allmänna dagliga vården

 1. Borsta gärna igenom håret 2-3 gånger varje dag med vår extensionborste. Regelbunden borstning med rätt verktyg hjälper till att hålla fjällskikten stängda och reducera dagligt slitage. Borsta håret sektionsvis och börja i topparna och arbeta dig uppåt. Håll samtidigt en hand över fästena för att minska påfrestningen på ditt egna hår. Slit aldrig i håret.
 2. Samla ihop håret i en fläta, hästsvans eller annan uppsättning när du ska sova, träna eller bada. Applicera lite serum i hårtopparna innan uppsättningen så håller du topparna fräscha och återfuktade. Vid slarv med att använda serum slits håret mycket snabbare och du får lätt kluvna hårtoppar.
 3. Gå aldrig och lägg dig med vått/fuktigt hår. Detta sliter extremt mycket på löshåret och det kan trassla ihop sig så pass mycket att det inte går att reda ut igen.


Att tvätta håret

 1. Börja med att borsta igenom hela håret enligt beskrivningen ovan.
 2. Tvätta håret med något av våra rekommenderade schampon. Massera försiktigt in det i hårbotten. Skölj och upprepa om det behövs. Tänk på att alltid skölja ordentligt och endast i hårets växtriktning. Håret ska lägga sig helt rakt och i rätt riktning innan du är klar.
 3. Massera därefter in hårinpackningen i hårlängderna, ej i fästena. Kamma igenom med fingrarna. Låt verka några minuter och skölj därefter.
 4. Massera slutligen in balsamet och gör på samma sätt som med hårinpackningen. Om du använder spraybalsam som inte ska sköljas ur hoppar du över detta steg.
 5. Handdukstorka håret efter tvätt. Massera håret försiktigt med handduken, alltid i hårets växtriktning och hängandes rakt ned - från hårbotten och ned mot topparna. Gnugga aldrig handdukten mot huvudet. Detta skadar håret och gör att det trasslar sig.
 6. Om du använder spraybalsam som inte ska sköljas ur, sprayar du i det efter att du handdukstorkat håret. Spraya endast i hårlängderna och överdriv inte mängden. Håret ska inte vara genomvått efter att du använt spraybalsam, endast fuktigt.


Att styla & torka håret
När håret är vått/fuktigt tenderar fjällskikten att öppna sig. Ett vått hår trasslar sig därför mycket lättare än ett torrt hår. Tvärtemot vad många tror, så slits också ett hår som får självtorka, generellt mer än ett hår som fönas torrt - förutsatt att du fönar håret på rätt sätt. Följ därför alltid våra anvisningar noga. Vi rekommenderar aldrig att håret får självtorka i fästena - längderna går dock bra.

 1. Börja med att använda någon form av värmeskydd, om inte ditt serum redan har detta inbyggt. Du kan använda värmeskydd både i sprayform och i krämform - vilket du föredrar.
 2. Styla håret:
  • För en vågig/lockig look Applicera/krama i lite kräm för lockigt hår eller mousse i det fuktiga håret. Detta hjälper till att binda samman lockarna.
    
  • Föna alltid håret torrt med en hårfön med diffuser/tratt. Föna aldrig håret på maxvärme eller högsta hastighet. Låt det hellre ta lite tid och föna håret på medelvärme eller lägsta värme. Borsta inte i håret medan det torkar - då blir det frissigt. Håret blir som finast om du låter bli att peta i det så mycket som möjligt.
  • Avsluta med en att spraya längderna med en lätt stylingpray. Detta hjälper till att hålla lockarna fina hela dagen.
  • För en rak look
    
   använd en hårfön och en rundborste särskilt anpassad för extensions. Du kan köpa även dessa i vår webshop. Alternativt kan du föna håret först och därefter använda en plattång, om du har svårt att få till det med bara fön och rundborste. Tänk på att inte använda högre värme än max 200 grader på plattången. För hög värme skadar naturligt hår.
 3. Använd något av våra rekommenderade serum/krämer i håret efter att du fönat det torrt. Detta hjälper till att hålla håret glansigt och återfuktat hela dagen. Om du använder ett olje- eller silikonbaserat serum ska du alltid använda det efter att du är klar med dina stylingverktyg för att inte skada håret. Både olja och silikon bränner sönder hårstråna om det används tillsammans med hög värme.
 4. Återigen - gå aldrig och lägg dig med vått/fuktigt hår!