INFO LÖSHÅR

SEISETA BY EURO SO.CAP.S LÖSHÅR

100% Indiskt remy tempelhår samt ryskt remyhår av högsta kvalitet, handgjort i Italien av branschens mest erfarna produktionsteam. 

Detta garanterar vi!
Vårt löshår köps in från utvalda indiska tempel och agenter i Ryssland och transporteras därefter till Italien där all övrig produktion och tillverkning sker. Det indiska löshåret har offrats frivilligt i en religiös ritual - en tradition som pågått i flera hundra år i de Hinduiska templen. Pengarna från försäljningen av håret används till underhåll av tempel samt skänks till olika välgörenhetsorganisationer. De ryska håren säljs till agenter och säljarna får alltid skäligt betalt för håret. Allt vårt löshår, oavsett om det är indiskt tempelhår eller ryskt hår, är etiskt handlat.


LÖSHÅRENS URSPRUNG
De tre vanligaste ursprungen när man talar om löshår av äkta hår är:

  • Asiatiskt hår
  • Europeiskt/Ryskt hår
  • Indiskt hår

Ursprunget har endast att göra med varifrån själva råvaran kommer- inte var själva produktionen sker eller hur tillverkningen går till.


ASIATISKT LÖSHÅR
När man pratar om asiatiskt löshår syftar man på håren från bland annat Kina och Mongoliet, som i struktur har ett runt tvärsnitt, till skillnad från vårt som är ovalt. Dessa hår är mycket tjockare och starkare i strukturen, vilket gör att håret blir väldigt tungt. Håret böjs och lockas därmed inte som det västerländska och det blir ofta en väldigt tydlig uppdelning mellan det egna håret och löshåret om man bär en hårförlängning med denna typ av hår. Då håret är så pass tungt och ligger väldigt platt, är det svårt att få volym i asiatiska extensions.

EUROPEISKT/RYSKT LÖSHÅR
De europeiska löshåren har oftast sitt ursprung i Östra Europa (mycket tunna hårstrån) och Södra Ryssland (något grövre hårstrån än de östeuropeiska och indiska). Vårt europeiska/ryska löshår kommer från södra Ryssland och håller mycket hög kvalitet. Håret är starkt och glansigt och ursprungsfärgen är brun-ljusbrun. Detta gör att håret inte behöver avpigmenteras lika mycket som de indiska håren och löshåret håller därmed bättre. Vid korrekt skötsel kan detta hår ofta användas i upp till 12 månader. Skillnaden jämfört med det indiska håret är också att det ryska håret håller sig mer eller mindre rakt även efter tvätt. Det passar alltså utmärkt till dem som inte vill ha så mycket självfall/lockar i håret. Självklart är håret också virginhår när det köps in, dvs det har tidigare aldrig blivit kemiskt behandlat.


INDISKT LÖSHÅR
Det indiska håret finns i mycket stora kvantiteter och har länge ansetts vara den hårtyp som är bäst lämpad till extensions. Håret är starkt, utan att vara för tjockt, lättstylat och ger fin volym. Genetiskt sett är indiskt hår väldigt likt det västerländska hårets struktur, men passar utmärkt ihop även med andra hårtyper.
Det finns två typer av indiskt hår på marknaden. Dels finns hår som samlats upp från borstar och golv och detta hår består naturligtvis av olika kvalitet, längd och färg. Hårets fjällskikt ligger i olika riktningar, hakar fast i varandra och gör att håret trasslar och blir risigt mycket snabbt. Dessa hår genomgår en mycket stark kemisk process som helt fräter bort hårets fjällskikt. Håret som är kvar blir därför mycket skört. För att få håret glansigt igen doppas det i fabrikssilikon, som efter några tvättar nöts bort. Kvarstår återigen ett glanslöst, skört och trassligt hår.
Ett indiskt virgin remy tempelhår är den hårtyp som håller högst kvalitet. Att håret är remy innebär att alla fjällskikten ligger samlade åt samma håll från rot till topp och därför inte trasslar. Det är även virginhår (jungfruhår), dvs det har aldrig blivit kemiskt behandlat. Det är endast virginhåren man betalar för.


VAD MENAS MED SINGLE DRAWN LÖSHÅR?
Single drawn är standardtjockleken på de flesta löshår på marknaden och det mest populära valet bland löshårsanvändare. Ett standardpaket med single drawn löshår innehåller ca 50% hårstrån i full längd och 50% hårstrån i varierande kortare längder.


VAD INNEBÄR DETTA KONKRET?
Om vi t ex tar ett paket med single drawn keratinlöshår i 50 cm längd betyder det att ca 50% av hårstråna är ungefär 50 cm långa. Övriga ca 50% av hårstråna har en varierande längd, vanligtvis mellan 25-45 cm. Detta innebär att håret är tjockast uppe vid fästena och tunnas därefter ut ned mot topparna.


FÖRDELAR MED SINGLE DRAWN LÖSHÅR
Det finns många fördelar förknippade med ett single drawn löshår och en av anledningarna till att det blivit så populärt är för att det ser så naturligt ut och så fint smälter ihop med det egna håret. När håret växer från vår skalp har varje hårstrå olika växtfaser. Ett naturligt långt hår är därför alltid tjockare vid hårbotten och tunnare i topparna. Vill man ha ett så naturligt utseende som möjligt på sina extensions, där volym inte är det viktigaste, är single drawn löshår ett utmärkt val. Likaså är single drawn löshår alltid billigare än ett hår som är double drawn. Ett single drawn löshår blir också fylligare i topparna om man trimmar det några centimeter.


NACKDELAR MED SINGLE DRAWN LÖSHÅR
Nackdelen med single drawn löshår är att det saknar volym jämfört med ett double drawn löshår. Är man ute efter en glamourös fyllig look är det svårt att uppnå det resultatet endast med ett single drawn löshår. Om du t ex vill ha en fyllig förlängning med volym i längden 50 cm, kommer löshåret behöva ha en längd på ca 55-60 cm som utgångspunkt för att håret ska kunna klippas tjockare/fylligare och fortfarande ha en genomsnittslängd på 50 cm. Är du ute efter en fylligare look kan det vara ett bättre alternativ att välja ett löshår som är double drawn, eller kombinera double drawn med single drawn.


VAD MENAS MED DOUBLE DRAWN LÖSHÅR?
När ett löshår är märkt som double drawn, innebär detta att majoriteten av alla kortare hårstrån har sorterats bort från bunten/paketet med löshår. 90-95% av löshåret mäter alltså full längd. I princip är håret lika tjockt vid topparna som vid fästena och man behöver inte trimma/klippa löshåret för att få det fylligare.


FÖRDELAR MED DOUBLE DRAWN LÖSHÅR
Double drawn löshår är ett utmärkt val om du är ute efter ett löshår med mycket volym och vill ha en glamourös look. Eftersom löshåret har så pass tjocka toppar är det enkelt att skapa en fyllig look på håret. På grund av att håret är så pass tjockt och fylligt behöver du inte heller lika mycket löshår för att åstadkomma en full hårförlängning. Jämfört med single drawn löshår klarar du dig alltså med färre fästpunkter/slingor.


NACKDELAR MED DOUBLE DRAWN LÖSHÅR
Även om det är så att du klarar dig med färre fästpunkter/slingor av ett double drawn löshår jämfört med ett single drawn löshår för en full hårförlängning, så är double drawn löshåret betydligt dyrare än single drawn löshåret. Vidare är ett double drawn löshår mycket tyngre än ett single drawn löshår, eftersom hårstråna i princip är jämnlånga. Har man ett tunt fint hår kan double drawn löshåret bli för tungt för det egna håret och orsaka skada. Ett double drawn löshår passar därför inte alla. Slutligen ställer ett löshår av double drawn högre krav på inklippningen. Eftersom topparna är så tjocka kommer håret inte smälta ihop snyggt om det inte klipps in ordentligt. Det är lätt hänt att man får ett kantigt utseende på löshåret om man inte klipper ur topparna på löshåret mellan raderna.


KOMBINERA SINGLE DRAWN OCH DOUBLE DRAWN
Ett utmärkt sätt att få ett hår som är fylligt med mycket volym och ser friskt och tjockt ut i topparna, är att kombinera double drawn och single drawn löshår. Om du normalt t ex behöver 120 slingor single drawn löshår för en full hårförlängning och alltid behöver klippa 5-10 cm på längden för att få håret att se fylligt ut, så kan du istället byta ut 40 single drawn slingor mot 40 double drawn slingor. Du kan generellt också minska antalet slingor från 120 stycken till 100 stycken. Du behöver då 40 slingor double drawn löshår och 60 slingor single drawn löshår. Du kan på detta sätt behålla full längd på löshåret, samtidigt som du får mer volym och minskar antalet fästpunkter.


SEISETA BY EURO SO.CAP. LÖSHÅR
Allt vårt löshår och extensiontyper är av single drawn typ, med undantag för Salon Expert/Deluxe Line. Detta hår är, förutom att det är double drawn, även extra noga utvalt. Endast de finaste och mest friska virginhåren blir ett Salon Expert hår. Håren kommer alltid från yngre personer, vilket gör att håret har mer spänst och fuktmättnad. För närvarande finns endast det indiska remy tempelhåret i double drawn kvalitet.